Ungdomsuka på BUøyen kursgård på Helgeland!

Når sola skinner slik som nå med speilblankt glitrende hav, og en varme som nesten er for mye – da er BUøyen kursgård stedet å være! Ungdomsuka har deltagere fra Italia, Frankrike og Norge og nå sitter de og spiller kort med alle de språk som er mulige. Noen har møtt hverandre tidligere på barneleierene vi har arr. her på Buøya gjennom årene og noen er nye bekjetskap. Det ser til at alle fungerer godt sammen. I dag var det bading og sjøsetting av aluminiumsbåten Mina som krevde samarbeid både fra båten og fra vannet.

Vi har innkvartert alle i Naustet, et to etasjes Nordlandshus som ble tatt ned stokk for stokk på et tidligere Kulturlandskapskurs. Hele huset ble buntet vegg for vegg og fløtet fra Sørøy på Austbø – ned Åkerøysundet helt til Hamnosen på Buøya. Det tok flere turer og det har tatt mange år å få det opp igjen. På ei øy uten annet enn handkraft og trillebår som kjøretøy tok det sin tid bare til gravingen av 8 påler som ble støpt for å skape et godt fundament for hele huset.
Nå står Naustet der med gresstak fra egen grunn og 5 – 6 soveplasser i alkovesenger i 2 etasje. Som alltid når man bygger selv har vi ting og tang som ikke er ferdig ennå, men det fungerer til det vi trenger det til i år igjen!

Comments are closed.