Alternativmesser - mye rart og mye interessant!

Så er det på´n igjen. Den store Alternativmessen har flyttet til det profesjonelle messekomplekset på Lillestrøm og ILIANA akademiet skal ha sin vanlige dobbeltstand. Det er mye å gjøre, å hente og ordne og rigge og fikse, og det er veldig hyggelig når det hele er i gang. I år har jeg fått flere foredrag/minikurs pr. dag, og flere skal jeg dele med andre ILIANA-lærere. Det er på tide å få de andre flotte lærerene mer fram i lyset. Det fortjener de.

Jeg møter alltid mange interessante mennesker på messen. Mange av utstillerne er de samme fra år til år, og flere har blitt gode bekjente. Det har likevel skjedd en utvikling gjennom årene. Tidligere var de fleste alternative / komplementære skoler representert på messen. Det ga et proffesjonelt intrykk mellom alle standene med nøtter og smykker og mat. Og misforstå meg rett – det er like før jul og litt shopping er ok på en messe. Men jeg blir litt nostalgisk når jeg tenker på messene da Bertil Berg-Olsen var messegeneral for Alternativt nettverk. Da var det alltid også et politisk fokus. De grønne paviljongene med samarbeid med det offentlige helsevesen er et eksempel og spennende interessante panelsamtaler mellom skeptikere og de mer frelste er et annet.

Jeg savner litt mer av dette. Messene har rett og slett fått slagside mot en overveldende mengde av klarsynte i alle kategorier med løfter om råd og hjelp. Og etter hvert som årene har gått er det færre skoler som profilerer seg her. Det er synd, for det er ikke mange steder som fagfolk innen flere alternative / komplementære bransjer møtes. Når det er sagt, har foredragene blitt den nye arena. Her er det mye for en hver smak. Og den som har vært på messen mange ganger før, vil ofte finne nye spennende foredrag.

Jeg tror alternativmessene kan bli enda bedre. Og jeg ønsker flere skoler og flere behandlere på banen. Møt oss 19. – 21. nov. på Lillestrøm!

Skriv en kommentar

 

 

 

Du kan bruke disse HTML etikettene (tags)

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>