God Jul - God solsnu!

Jula gir et etterlengtet friminutt til de fleste. Vi trenger to større avbrekk i løpet av året. Jeg har i mange år laget en usynlig emosjonell skillevegg som hindrer utsyn til vår og til høst. Det er som en indre pauseknapp som 0-stiller systemet mitt og jeg innbiller meg at jeg har uendelighet med tid før halvåret begynner igjen. Jeg instiller meg på den samme følelsen som jeg hadde som barn da sommerferien startet. Det ligner litt på følelsen du kan få når du ser utover havet, eller opp i det store univers. Følelsen av uendelighet er sunt for kropp og sinn. Det er mulig, selv når ditt voksne sinn vet at det er mange oppgaver du likevel må ta hånd om. Det er en følelsesmessig tilstand satt igang av fantasien, som gir underbevistheten beskjed om hvordan virkeligheten nå ser ut.

Og på en måte er det ikke lureri heller. For evigheten er der hele tiden. Det er bare det at vi ikke fokuserer på den. Vi har heller fokus på det forgjengelige og det som ligger rett foran nesen.

Så løft blikket og se på himmelen og gjør som min mormor engang sa til meg når jeg fortalte om noe vanskelig.” Løft blikket og se på himmelen og avstanden mellom stjernene. Så ser du på ditt problem i relasjon til dette”.

God Jul og God Solsnu til alle på jorden!

Skriv en kommentar

 

 

 

Du kan bruke disse HTML etikettene (tags)

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>