Kvinnefrigjøringsdagen 8 mars!

Gratulerer med dagen! Kvinneundertrykkingen er den største kollektive undertrykkelsen i verden. Den krysser klassegrenser, finnes i alle etniske gruppe, i alle religiøse trossamfunn. Den finnes i alle politiske partier, blandt idrettsutøvere, funksjonshemmede og politikere. Den går fra drap av jenter og kvinner i alle aldere til kjøp og salg i land og over landegrensene og videre til de nesten usynlige ideologiske undertrykkelsesmekanismene.

I Norge er ordet likestilling blitt et tilslørende ord. Man kan ikke likestille to ulike grupper ved å behandle dem likt. For å oppnå likestilling må man ulikebehandle på tvers av kultur, tradisjon og maktstrukturer. Det er det som er poenget med frigjøring. Frigjøring fra undertrykkelsen. Og var det ikke en undertrykkelse trengte vi ikke en likestillingsdebatt. Men den må være basert på realiterer.

At mange kvinner i dag ikke føler seg undertrykket i sitt eget liv er veldig bra. Det betyr ikke at du ikke behøver å hjelpe en annen søster et annet sted. Og mange unge kvinner i Norge får ubehagelige overraskelser når de møter glasstakene i arbeidslivet. Så stå på alle gode kvinner og menn som vet at vi alle vil få det bedre med full likestilling – basert på frigjøring.

Skriv en kommentar

 

 

 

Du kan bruke disse HTML etikettene (tags)

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>