Make every meal a revolutionary act of eating well!

Vandana Shiva var i Oslo i går ( 1. sept.) for å få sitt æresproffesoriat fra universitetet i Oslo. Hun er en utrettelig pådriver for økologisk mat, småbønders rettigheter over hele verden og for sin motstand mot kapitalistisk og teknologisk jordbruk som hevder at de skal kunne mette hele verden. Dette er en løgn sier hun. Monsanto, som patenteter frø som er sterile, truer henne gjennom mange kanaler. “Jeg har måttet velge mellom å være redd eller være uredd”, sa hun på et foredrag jeg var på onsdag. “Jeg har valgt å være uredd” sier hun, og jeg tror henne der hun står fjellstøtt i sin sari med det røde merket i pannen.

Da jeg fortalte henne om Human-Etisk Forbunds korstog mot alternativ medisin, og særlig homeopati, så hun på meg med undring. Hun har dannet bestemødrenes universitet i India og tror på mangfold og på moder jord. Det er alltid styrkende å møte en faglig sterk erklært feminist med bein i nesa!

Du finner mer om Vandana Shiva her: http://www.vandanashiva.org/

1 kommentar til Make every meal a revolutionary act of eating well!

  • Ivar Seip

    Sterk kost. Kan hun dokumentere trusler, bør de offentliggjøres der de kan gjøre virkning. Men Monsanto passer seg vel for å vise sitt sanne ansikt offentlig…

Skriv en kommentar

 

 

 

Du kan bruke disse HTML etikettene (tags)

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>