Hvorfor gjør jeg det jeg gjør?

Jeg fraråder gjerne andre fra å bli selvstendige næringsdrivende ( eller selvstendige arbeidere som flere av oss kaller oss nå) selv om jeg selv har vært i denne posisjonen mesteparten av mitt liv. Først som kunstner, senere som alternativ behandler og livsveileder, så som kursholder og lærer, musiker, forfatter, gründer, daglig leder m.m. For meg bare ble det slik. Mine interesser eksisterte ikke som betalte jobber, og ville jeg gjøre det som interesserte meg måtte jeg skape det selv.

Det er ikke for å få mer fritid jeg har gjort det jeg har gjort. Fritid til å ligge på en strand og drikke fargede drinker med paraply i har aldrig interessert meg. Eller for å si det på en annen måte – jeg har ønsket å gjøre noe i denne ekstra tiden som mange andre vil tømme for innhold – ikke slippe å gjøre noe.
Mange tror en selvstendig arbeider har mye fritid fordi man bestemmer sine timer selv. Jeg kan ikke underslå at det finnes mennesker som har det slik, men de fleste jeg kjenner har flere arbeidstimer enn noen ansatt jeg kjenner til. Det blir ikke dårlige livskvalitet av det – men det blir mindre fritid slik en ansatt har etter arbeidstid.
Noen ganger ønsker jeg meg faste arbeidstimer – rett og slett fordi jeg ønsker mer tid til enda flere interesser. Og rett skal være rett – jeg nyter å sitte å se utover havet på BUøyen kursgård. Og jeg mediterer og sitter og tenker – og noen ganger går jeg inn i en indre tomhet. Her finner jeg styrke.

Men det er nå slik at det må være din kjærlighet til det du ønsker å drive med som gjør at du kan greie å være selvstendig arbeider. Som selvstendig arbeider skal du skape ditt arbeid, planlegge og gjennomføre det – og lønne deg selv med penger til slutt. Det blir ofte mye arbeid og lite penger. Men så er det nettopp arbeidet som gir kjærligheten – og da er det likevel ganske ok.

Skriv en kommentar

 

 

 

Du kan bruke disse HTML etikettene (tags)

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>