Gjør ventida kort! Tanker fra et posthus i julestria.

Jeg stod på posthuset i dag med hentelapp på godmat fra Åshild i nord. Ser at det er lenge å vente. Får jeg tid til å stikke å  gjøre noe annet i mellomtia og ta sjansen på at jeg ikke mister plassen i køen? Eller skal jeg stå og henge og vente og vente? Mannen ved siden av meg puster tungt. Han kom etter meg og har enda lengre ventetid. Jeg bestemmer meg for å vente og bruke tia mi der og da til noe jeg også trenger i denne hektiske julestria.

JORDING: Først slapper jeg av del for del opp venstre ben og ned høyre. Så lukker jeg øynene litt og tenker at det er det nok mange som kunne tenke seg å gjøre her de står, men ikke tør. Puster litt dypere og tenker at jeg sender en sterk rot ned fra ryggraden og ned gjennom gulvet inn i jordas indre. Jeg glipper litt med øynene for å se på nr.tavla. Lenge igjen til min tur!
Jeg oppdager at jeg kan fortsette med øynene åpne, for nå skal jeg hente rødfarge fra jordas indre og suge den opp gjennom rota mi og fylle den nedre delen av kroppen med rød energi. Posthuset er rødt! Ikke bare pga jula – men dette er den nye fargen til posten – knall rødt. Så alt jeg behøver å gjøre er å se på de røde veggene, de røde feltene rundt omkring og suge det til meg. Så er nedre del av kroppen fylt!

ÅPNING: Neste steg er å å fylle den øvre delen av kroppen med hvitt lys fra en stjerne ca. 40-50 cm. over hodet. Jeg kommer på Betlehemsstjerna og alle stjernene som vi henger opp i vinduene på denne tia, og for den saks skyld, hvordan vi mennesker ofte ser opp på stjernene når vi ønsker oss noe, både når vi har overskudd eller trenger hjelp. Fra den hvite stjerne over hodet mitt fyller jeg hele den øvre kroppen med hvitt lys og jeg kjenner hvordan stresset i skuldrene slipper.

BALANSE: Neste del av “Den rosa øvelsen” består av å blande det røde og det hvite til en rosa farge. Den må jeg finne selv, men vent, der er det jo en liten rosa rose brodert på kåpa til kvinnen som endelig har kommet fram til disken. Jeg låner litt av den og får en deilig ro i hele meg etter hvert som den rosa fargen fyller hele kroppen og et felt utenfor. Det kjennes ut som om jeg er pakket inn i en deilig myk, rosa dyne.

INDRE VERDIER: Enda er ikke mitt nr. kommet opp på tavlen, så jeg fortsetter med å puste inn i brystet og se for meg en rosa blomsterknopp som åpner seg. Nå tar min indre visualiseringsevne over – for blomsten vokser og vokser og åpner seg med et smell. Inni ligger det en hvit diamant! Nå føler jeg meg så vell at jeg får behov for å dele. Og en liten dagdrøm tar form. Jeg ser for meg hvordan alle i postkontoret mediterer og puster mens de venter. Jeg ser for meg hvordan smilene kommer fram både foran og bak diskene. Hele fantasien gir meg en følelse av sterk glede!
Det tar ikke lang tid før mitt nr. kommer og jeg får pakken jeg har ventet på. På vei ned til bilen i underetasje 2, gleder jeg meg til å pakke den opp. Men jeg venter til jeg er hjemme med det. Også takker jeg Posten for at de har valgt en så bra “ventefarge”.
For ventetia er jo en viktig del av jula – er den ikke det?

5 kommentarer til Gjør ventida kort! Tanker fra et posthus i julestria.

 • Tusen takk for deling, Inge.
  inspirerende å få en påminner om hvordan bruke ventetid til noe nyttig for seg selv og andre. Jeg tror jo vi påvirker alle rundt oss med hvordan vi selv har det, så å sørge for å øke egen jording og tilstedeværelse er jammen en god idé. Den vil jeg huske på selv og påminne elevene.
  God jul! -og godt nytt år!

  Mange hilsner fra Viviann Alexandra

 • Hei Inge

  Denne var skikkelig fin <3 Jeg fulgte deg i din opplevelse, og jeg vil ta med meg denne videre. Kjempefin!

  Takker for du deler, og ønsker deg og dine en riktig så fin og fredfull julehøytid.

  Klem fra meg :)

 • Rachel Vikse

  Så fint! Du er en så fin inspirasjonskilde. Takk:-)

 • Liv

  Nydelig, Inge:))…fra en som lett visualiserer og har så mange indre bilder, så bra:)) God jul og godt nytt år:))

 • Ada

  Akkurat! Stressoff! God jul og godt nyttår!

Skriv en kommentar

 

 

 

Du kan bruke disse HTML etikettene (tags)

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>