Hvor kommer de store drømmene fra?

Hvor kommer de store drømmene fra – og hvor ble det av dem? Husker du hva du drømte om da du var barn? Drømmene ligger på mange måter på vent dypt inn i SELV hvor vi ennå ikke vet hva de er. De vekkes etter hvert som vi møter verden. Som regel vekkes de av verdens motstand og av situasjoner som skiller seg fra drømmen. Som om verden trigger våre sanser, våre følelser og våre tanker. Vi berøres av det som treffer våre indre verdier. Vi berøres der vi er følsomme og har et sovende talent. Ikke alltid, men de vekkes ofte i negasjon til noe annet.
For barnet har drømmene med seg i møte med omverden. Barnet er ennå ikke en person med en utvokst personlighet. Det tar mange år, men underveis speiler og undrer barnet seg og forsøker å forstå både seg SELV og verden i ett stort sammensurium.  Barnet vet ikke hvem hun er – hun bare ER. Og det er gjennom å finne ut hva hun ikke ER, at hun etter hvert får form for seg SELV og i verden. Dette tar tid.

Barnet smerter av alt det som ikke klinger av det dype vidunderlige i seg SELV. Og etter hvert sier barnet til seg SELV; dette passer ikke, dette klinger ikke, dette føles ikke riktig.
Og etter hvert som evnen til å tenke utvikles kan barnet tenke: dette vil jeg ikke, det er ikke det jeg ønsker. Men før dette er det bare noe som forvirrer, som skaper kaos og ubehag, og barnet vil forsøke å bevege seg fra det.

Slik våkner drømmene som et narrespill fra innsiden. Gjennom å speile det vi ikke vil, ikke ønsker, ikke tåler, kommer ønskene krypene fram. Og så kan vi være så heldige at vi møter noe som klinger, som passer eller som i alle fall ligner.

Alle barn har sanser de helst benytter seg av. Noen elsker å høre stemmer, lyder, musikk. Noen barn elsker å se! Og andre barn elsker å bevege seg, å bli berørt eller lukte og smake. Og inn gjennom disse sansene oppdager barnet hva som er av verdi for nettopp dem SELV.

Husker du hva du likte som barn? Og ønsker du å finne dine store drømmer igjen?
Det er bladt annet dette jeg kaller “indre politikk”, å finne fram til de dype verdier, og så utvikle dem og handle på dem. Det er de store drømmene som gjør oss til dem vi er. Og det er de store drømmene som gjør oss modige i livet. Men hvis de store drømmene undertrykkes, som vi ofte gjør, vil de ligge der som store og små støysendere. Støysendere som gang på gang vil føre oss ut i feil valg og mye trøbbel.

Høsten 2013 vil jeg tilby en drømmeutdannelse i Stavanger (påmeldingsfrist 15. aug.) og i Oslo (datoer kommer) Men alle SELVutviklingskursene vil også føre deg videre i din søken etter de dype og store drømmer. For de er der! Du har ikke mistet dem. Men de trenger en kjærlig hjelpende hånd fra deg SELV!

2 kommentarer til Hvor kommer de store drømmene fra?

  • Rachel

    Så gøy at du skal starte drømmeutdannelse. Den vil jeg begynne på!

  • Inge Ås

    Første del er kurs-I “Energi og bevissthet” for å legge grunnlaget for fortåelseb av hva drømmene er laget av og så får man noe å jobbe med fram til praksishelgen som er to dager. Datoene i Oslo er ikke fastlagt ennå, bare i Stavanger.

Skriv en kommentar

 

 

 

Du kan bruke disse HTML etikettene (tags)

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>