Netthets fra hetserne?

Nå har en gruppe fra Human-Etisk Forbund fått offentlige penger til å være nettpoliti og jobbe mot hetserne på nettet. Er det mulig?

Jeg snublet over Trude Hole sitt blogginnlegg og fikk dagens opptur. Jeg anbefaler dere å følge hele saken og lese tidligere innlegg også. http://trudehelenhole.blogg.no/1389344287_massesuggesjonens_far.html Fresk kvinne med tydelig tale. Og en viktig debatt! For her er det en kampanje som ikke alle er klar over. En del av dere husker kanskje at Human-Etisk Forbunds internblad ( opptrykk i 80.000 eksemplarer ) brukte ansiktet mitt på en helside som illustrerte en kritisk artikkel av “The secret”. De hadde klippet ut øynene mine, gitt meg faraohår og billedteksten var at selvutviklingsguruer som meg mente at man bare kunne tenke og så få alt man ønsker seg. Midt på brystet hadde de limt emblemet til “The Secret” som om den var en medalje. Ironist nok har jeg holdt flere kritiske foredrag mot en slik tankegang, men det spilte jo ingen rolle her. Her skulle bare noen de ikke likte henges ut og det med fullt trøkk! Med hjelp av advokater og oppfordring fra Pressens faglige utvalg fikk jeg 50.000 i kompensasjon samt en beklagelse i avisa. I tillegg fikk jeg en usensurert artikkel. Jeg valgte å ikke skrive om selve saken, men om hvordan jeg som tidlig politisk aktivist oppdaget de indre undertrykkelsesmekanismer som holder folk fanget og skrev at jeg mener at “indre politikk” er like viktig i vår tid som den ytre. Meditasjon og energiarbeid skaper nemlig friere og modigere mennesker. Hadde forøvrig folka bak boka “The Secret” funnet fram til oppslaget hadde nok prisen på boten vært en annen.  Mer om denne historien kan du finne på tidligere blogginnlegg.
PS: Jeg for viktige diskusjon, men la oss diskutere sak og ikke person. Trude Hole, som jeg forøvrig ikke kjenner fra før, blir av “antihetserne” hengt ut pga sine FB-venner og andre interesser, karakterisert på seksistiske måter og rett og slett tråkka på. Lavmål med andre ord.

Comments are closed.