Hva skal jeg bruke året til?

Jeg liker startstreker og målstreker. Jeg liker å kunne veie og måle. Jeg liker å se konsekvenser og resultater. Kanskje er det derfor jeg har satt igang så mange prosjekter i mitt liv? Alt kan selvfølgelig ikke måles i vitenskapelig forstand. Og mange ganger ser man ikke konsekvensene før lang tid er gått. Det kan være frustrerende. Min mor har sagt så klokt at av 10 prosjekter må man regne med at 8 går i dass. Det har jeg også erfart. Og jeg tror det er riktig å si at den som kan tåle dette er kanskje også i stand til å gjennomføre de to som blir til noe?
Hver romjul tikker hodet og hjertet fortere for meg. Jeg tenker, føler, summerer, evaluerer og spør meg selv de samme spørsmålene som jeg spurte meg selv i fjor: Bruker jeg livet mitt slik jeg ønsker? Jobber jeg med det som kan gi resultater? Er det noe jeg kan slutte med og/eller begynne med som kan gi meg selv og verden noe mer verdifult enn det jeg har brukt tiden min på til nå? Hva er jeg best til? Hva har jeg som kan trengs? Og hvordan kan jeg bli modig nok til å stå fram med det jeg kan tilby?
Det er ikke alltid så store forandringer som kommer ut av dette. Ofte er det bare en liten justering som skal til. For jeg er heldig som allerede jobber med ting jeg er interesert i og saker jeg opplever er til nytte og glede også for andre.

Jeg tror de fleste har en indre trykk som kan oppleves både som et problem og som en gave. Spørsmålet er om det kommer til uttrykk? Som Livsveileder ser jeg hvordan mange ikke lever eget liv, men forsøker å oppfylle andres drømmer om eget ulevd liv. Det kommer skjeldent noe godt ut av dette for noen av partene. Men hvordan finne sitt indre gull? Og hvordan finne utrykket for det?
Selv bruker jeg meditasjon som et utgangspunkt. Og jeg benytter flere måter å meditere på. Noe kan man kanskje like gjerne kalle øvelser eller visualiseringer, og noen metoder benytter sterkere eller svarkere formaspekter og mindre eller sterkere viljeskraft.
Først bruker jeg oppmerksomhet på avslapping og pust. Jeg passer på å holde hjernen våken, slik at jeg skifter mellom å se, høre og kjenne pusten, kroppen, spenninger og avslappethet. Jeg legger merke til hvor åndedrettsbølgen går og hvor den ikke går fra lungene og ut i kroppen. Jeg legger merke til lukt, smak og mine tanker, innfall – uten å gjøre noe annet enn å legge merke til dette. Det er som om jeg sitter i en liten båt på en elv med mange forgreninger. Med et seil som vinden blåser i og en strøm som tar meg med hit og dit. Jeg legger merke til alle tre; føreren av båten, selve båten og verden rundt. For det er som regel tre tilstede.
På et tidspunkt kan jeg velge å legge merke til at det finnes et lite ror på båten som jeg/føreren kan ta tak i hvis jeg/hun vil. Og nå og da tar jeg tak i roret og styrer båten dit jeg ønsker i forhold til de mulighetene jeg opplever båten har i de omgivelsene jeg opplever er rundt båten. For meg er dette et godt bilde på livet. Jeg lever i en tid med en tidsånd, i et land, i en famile. Og jeg har en båt som består av den kollektive og min personlige historie. Den er bygget av mine dumheter og mine klare øyeblikk, mine erfaringer som jeg har kontakt med og alle de erfaringer jeg fortrenger uten å vite om dem. Og likevel; i båten sitter den som fører båten, byggemsteren, den indre kunstneren, impulsen bak tanken, handlingen, følelsen – SELV – som kan kalles mye, og som er mitt grunnfjell, mitt spingbrett ut i verden og som er genuint særegent og som jeg er helt overbevist er like verdifull som et sandkorn på en strand. For uten akurat dette sandkornet ville ikke stranda blitt den samme. :-)
Og jeg tror at det jeg velger blir viktig fordi jeg velger det. Jeg lar ikke vinden eller strømmen eller båten velge for meg. Men jeg er klar over begrensningene og muligheten som de gir meg.

Noen ganger vil jeg likevel velge å seile mot strømmen, andre ganger vil jeg la meg føre mer enn jeg selv fører. Jeg er likevel klar over at jeg har et lite ror som kan brukes. Og det er ikke lite i seg selv!

Andre ganger bruker jeg meditasjoner hvor mitt fokus flyttes fra “sted” til “sted”. Jeg kan benytte aura og chakra som kart, eller fokusområder. Og noen ganger sitter jeg å noteter og tegner underveis.

Det viktigste er at jeg gir meg selv tid og rom til å reflektere i denne tia. Og er det noe jeg har dyp tillit til så er det at jeg finner veien hver gang jeg har latt meg gå en stund utenfor vei og sti. Det kalles kanskje tillitt, men det er ikke noen andre eller noe annet som velger for meg. Det er jeg sikker på. Det er jeg som tar tak, som handler og som velger. Og det er jeg glad for! Det er likevel slik at når jeg velger noe som gir en dyp ressonans i mitt indre, så føler at jeg at jeg har koblet meg til noe mer, noe større. Jeg blir større og ikke mindre av å gjøre mine individuelle valg! Som om vinden og båten lyster meg og som om elven også er helt på min side. Det er i dette jeg henter min kraft.

Hver januar tilbyr jeg og og noen flere ILIANA-livsveiledere en mulighet til meditasjon og refleksjon gjennom den årlige Nyttårsmeditasjonen. I år kan du komme til UNITY i Oslo 8. januar kl.19.00-22.00 og det blir sansynligvis også i Hattfjelldal 20. januar kl.18.00-21.00 og Mosjøen 21. januar kl.18.00-21.00. Ta kontakt på kontor@iliana.no så får du all info. Arr. finnes også på Facebook.

1 kommentar til Hva skal jeg bruke året til?

  • Tusen takk for luftige tanker med målrettede piler! Jeg er glad for at du delte med meg! Ønsker først og fremst klarhet i hva som er MEG dette året vi nå møter. Næringslivet har okkupert meg altfor lenge, nå spytter de meg ut av sin munn, og godt er det! En tidligere fotsone-pasient har et “barn” med ME som sliter, hun tenkte tilbake på meg, barnet husket meg, og vi møttes (“tilfeldig”)dagen etter! Er så takknemlig for den veiledningen vi får gjennom livet – og at jeg fanget opp akkurat denne. Godt nytt år, Inge – takk for alt du deler!

Skriv en kommentar

 

 

 

Du kan bruke disse HTML etikettene (tags)

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>