Hva er sunt?

Hvorfor er det så vanskelig å få gode råd gjennom dagspressen? Hva er det som får journalister til å gjøre så dårlig research at de ender med å forvirre mer enn å opplyse? De siste oppslagene om salt og fett er enten til å le eller å grine av. Kjemisk salt er faktisk gift, mens havsalt har de mineralene vi trenger. Fett kan også være farlig – men å avbilde en olivenoljeflaske og se på kaloriene i den er utrolig uopplyst. Vi trenger mye mer riktig fett – men vi trenger ikke mye av den maten som omdannes til fett i kroppen. Sukker og overvekt av karbohydrater forsurer kroppens innemiljø, stjeler kalk fra bein og muskler og omdannes til fett. I tillegg har mange vanskeligheter med både melkeprodukter og hvetemel. Men ikke for alle. Vi er ulike og trenger også ulik kost til forskjellige tider. Vil du lese nyttig matinformasjon og kanskje få en gjennomtenkt samtale kan du ta kontakt med Vibeke Thorp. Hun er en ernæringsfysiolog som kan mye mer enn de fleste! Du finner henne her

Skriv en kommentar

 

 

 

Du kan bruke disse HTML etikettene (tags)

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>