Fysisk eller psykisk? Arv eller miljø?

I disse “Eiatider” kappes det om arv og miljø. Jeg savner en definisjon av begge begreper. Kan ikke også miljømessige påvirkninger arves? Og er ikke miljø også en del av arv? Er arv bare biologi og hva er egentlig biologi? Genene våre erstattes av nye proteiner hver 6 uke lærte jeg i mitt sykepleirpensum på homeopatskolen Arcanum. I en større undersøkelse blandt menn med prostatkreft som ble omtalt i WDDTY i fjor fant man at ca. 100 gener som var aktive hos denne gruppen menn med denne diagnosen ble “skrudd av” og 100 andre gener som som oftest ikke var aktive i denne gruppen ble “skrudd på” i løpet av noen mnd. med alkaliserende diett, mosjon og meditasjon. Hva er så vanskelig med både og? Synergi og flere parallele prosesser er selvfølgelig vanskeligere å bevise og forklare enn et enkelt årsak/virkningsunivers. Men det er jo høyst sansynlig at dette er nærmere virkeligheten enn den strømlinjeformede ideen om enten – eller. I Tverrfaglig Helsegruppe for Hiv og Aids ( 1995) fant vi at vi fikk bedre resultater når vi kombinerte homeopati, akupunktur, massage, kosttilskudd, energiarbeid og livsveiledning. Hver deltager i dette pilotprosjektet fikk en spesiell utarbeidet behandlingskombinasjon. Og vi kunne jo ikke være sikre på akurat hva som forårsaket hva. Men gode resultater det fikk vi. Du kan lese hele raporten på http://www.iliana.no/artiklerogpresse.html

Skriv en kommentar

 

 

 

Du kan bruke disse HTML etikettene (tags)

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>