ILIANA livsveiledere og mappearbeid.

På mandag møtes kull 8 ved ILIANA akademiet i Oslo til sin andre samling på fagutdannelsen. Det har vært morro å lese mappearbeidene de har sendt meg fra første samlingen.

Å få mappearbeid til å fungere tar noe tid. De fleste er vant til å svare på oppgaver og leter etter riktig og galt svar. Mappearbeid er anderledes. Her kan du nedtegne dine tanker og din forståelse om det du lærer, om det du lurer på, og det du stiller spørsmål ved.

På kull 6 i Nordland gikk en lærer i pedagogikk som hadde rosende ord om hvordan vi brukte mappearbeidet ved ILIANA akademiet. Hun mente at mange høyskoler faktisk ikke fikk det til like bra. Kanskje er dette fordi så mye av vår undervisning er lagt opp etter prinsippet av erfaringsbasert læring.

Ofte har vi drømmereiser, forskjellige meditasjoner og øvelser både før og etter forelesningene. Og vi sørger for at studenten er våken. Det er vanlig å føle engstelse når du lærer noe nytt og når du merekr at du ikke forstår. Redsel lukker sansene – så det å “skru på hjernen” er viktig underveis i løpet av en dag.

Vi bruker syn, hørsel og kropp som NLP er opptatt av. Og vi registrerer de tre plan; fysisk, emosjonelt og mentalt som vi introduserer allerede på det første SELVutviklingskurset “Energi og bevissthet”. Hvis du registrerer de 3 plan gjevnlig vil du kunne vite mer om hva som skjer med deg underveis i løpet av en dag. Jeg ser fram til mandag!

Skriv en kommentar

 

 

 

Du kan bruke disse HTML etikettene (tags)

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>